Erciyes Dağı, Geleneksel Kızak Şampiyonası'na Sahne Oldu
-
Kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Modern tesisleriyle bilinen Erciyes, bu kez geleneksel sporlara kapılarını aralayarak ilgi çekici bir etkinliğe imza attı.
-
Hisarcık Kapı'da gerçekleştirilen şampiyonada, Kastamonu ve Erzurum kızağı kategorilerinde mücadele eden 10 farklı ilden 52 sporcu yer aldı. Büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde yarışan sporcular, 200 metrelik parkuru geleneksel kızaklarla en kısa sürede tamamlamak için kıyasıya yarıştı.
-
Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular için bir ödül töreni düzenlendi. Ödül ve madalyaları, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu takdim etti. Federasyon Başkanı Turus, geleneksel sporları yaşatanlara teşekkür ederken, Erciyes A.Ş. Başkanı Akşehirlioğlu da etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlik sonunda Akşehirlioğlu, Turus'a bir teşekkür plaketi sundu.
-
-








