Erdoğan'dan sert uyarı: Deprem fırsatçıları adalete hesap veriyor
-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İletişim Şurası'nda yaptığı konuşmada, teknolojinin bilgi akışını hızlandırdığına ancak bunun beraberinde bilgi kirliliği ve dezenformasyon riskini de getirdiğine dikkat çekti. Erdoğan, iletişimin sadece teknolojiyle sınırlı olmadığını, kamu diplomasisinden kriz yönetimine kadar geniş bir alanı kapsadığını vurguladı.
-
Erdoğan, özellikle Covid-19 salgını, orman yangınları ve 6 Şubat depremleri gibi kriz anlarında yoğun iletişim saldırılarıyla karşılaştıklarını belirtti. Yalan haberler, provokasyonlar ve algı operasyonlarıyla milletin iyi niyetinin istismar edildiğini, resmi kurumların ise iftiralarla töhmet altında bırakıldığını söyledi. 'Sırf hükümeti yıpratmak adına her türlü ahlaksızlık sergilenerek devlet ile millet karşı karşıya getirilmeye çalışıldı' diyen Erdoğan, bu çevrelerce köpürtülen dezenformasyonla mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
-
6 Şubat depremleri sürecinde yaşananların, son haftalarda ortaya çıkan bilgi ve belgelerle daha net anlaşıldığını belirten Erdoğan, 'Depremi kullanarak siyasi ve ekonomik fırsatçılık yapanlar bugün adalete hesap veriyor' dedi. Suistimallerin emsal olmaması için hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacağını ve bu konuda kararlı olduklarını vurguladı. Erdoğan, gerilim ve kutuplaşmadan medet umanların devlete karşı silah kullanmalarına fırsat verilmeyeceğini ekledi. Ülke, demokrasi ve toplumsal barış için dezenformasyonla mücadelenin bir milli güvenlik meselesi olarak görüldüğünü, hakikati, mahremiyeti ve toplumsal güveni koruyan bir dijital iletişim ekosistemi inşa etmenin temel hedef olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla medeniyet değerlerinden beslenen bir hikayeyi hayata geçirdiklerini ve bu vizyonu daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını belirtti.
-
-
-
-








