Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor

  • Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor 0

    Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, 2026-2027 futbol sezonu öncesinde yerli ve yabancı takımların gözdesi olmaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kulüplerin yanı sıra İran, Kuveyt, Gürcistan ve Suudi Arabistan'dan da takımların tercih ettiği Erzurum'da, bu sezon amatör kulüplerle birlikte yaklaşık 30 ekibin kampa girmesi bekleniyor. Bu durum, kentin futbol turizmi açısından ne kadar önemli bir merkez haline geldiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

  • Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor 1

    Geçtiğimiz kamp döneminde Erzurum'da çalışan takımların elde ettiği muazzam başarılar, bu yılki yoğun ilgiyi daha da artırdı. Erzurumspor FK, Trendyol 1. Lig'de zirveye çıkarak Trendyol Süper Lig'e yükselme gururunu yaşarken, Bursaspor da 2. Lig'de şampiyonluk kupasını kaldırdı. Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmesi ve Amed Sportif Faaliyetler'in ligi ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig'e adım atması, Konyaspor'un ise kupada finale yükselmesi, Erzurum'un kamp merkezinin başarının adresi olduğunu kanıtladı. Kampa gelen takımların büyük çoğunluğunun sezonu zaferlerle tamamlaması, tesadüf olmaktan öte bir gerçekliği işaret ediyor.

  • Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor 2

    Şu ana kadar Süper Lig'den Erzurumspor FK, Amed Sportif Faaliyetler ve Çaykur Rizespor, 1. Lig'den Vanspor FK ve Gürcistan'dan Dinamo Batumi, Erzurum'da çalışmalarına devam ediyor. Erzurumspor FK'nın 5, Çaykur Rizespor'un 2, Vanspor FK'nın 3-4 ve Amed Sportif Faaliyetler'in ise kamp şartlarına göre 2 hazırlık maçı yapması planlanıyor. İkinci kamp dönemi 16 Temmuz'da start alacak ve bu tarihten itibaren İran'ın Perspolis ve Kuveyt'in Al Arabi takımları Erzurum'da kampa girecek. Ayrıca, İran ve Suudi Arabistan'dan gelecek diğer kulüplerle de görüşmeler hummalı bir şekilde devam ediyor. Vole Sports Travel Operasyon Müdürü Emre Almak, bu yıl yaklaşık 28-30 takımın Erzurum'da kamp yapmasını beklediklerini belirtirken, uçak seferlerinin artırılması halinde bu sayının çok daha yukarılara çıkabileceğine dikkat çekiyor. Almak, Erzurum'da yapılacak hazırlık maçlarının sayısının da 40'a yaklaşacağını öngörüyor.

  • Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor 3

  • Erzurum'da futbol ateşi yanıyor: 30 kulüp zirveye hazırlanıyor 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.