Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı

  • Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı 0

    Erzurum'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, otizmli bireyler hem sanatsal faaliyetlerle keyifli anlar yaşadı hem de gökyüzüne bıraktıkları mavi balonlarla farkındalık mesajı verdi.

  • Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı 1

    Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Aziziye Engelli Aktif Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, otizmli bireyler okuma-yazma ve müzik atölyelerinin yanı sıra resim, çini ve boyama etkinliklerine katıldı. Etkinlik boyunca çocukların otizmi simgeleyen boyalı tabaklara ellerini batırarak hazırladıkları panoya el izleri bırakmaları renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu.

  • Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı 2

    Programda pasta kesilirken, çocukların gökyüzüne bıraktığı mavi balonlar, günün en dikkat çekici anlarından biri oldu. Mavi balonlarla otizme yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, bu etkinlikle özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir araya gelerek farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Aykut, otizmli bireylerin hayatın her alanında daha görünür ve güçlü hale gelmeleri için çalıştıklarını vurguladı.

  • Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı 3

  • Erzurum'da otizm farkındalığı için mavi balonlar gökyüzüne bırakıldı 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.