Fethiyede yamaç paraşütü faciası: Bir hayat daha kaybedildi
-
Muğlanın Fethiye ilçesinde düzenlenen Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sırasında meydana gelen yamaç paraşütü kazası, festivale katılanları derinden üzdü.
-
Olayda, Polonya vatandaşı Mark Daniel’in hayatını kaybettiği bildirildi. Kazanın hemen ardından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarla birlikte, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olay yerine sevk edildi. Ayrıca, Aydın Filo Komutanlığından bir askeri helikopterin de bölgeye yönlendirildiği öğrenildi.
-
Zorlu bir arazide gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sonucunda, yamaç paraşütü pilotu M.G.T’nin durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazanın nedeni henüz netleşmezken, ilgili makamlar tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu üzücü olay, yamaç paraşütü sporunun güvenliği konusunu tekrar gündeme getirdi.
-
-








