Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat!

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 0

    Kocaelinin Gebze ilçesinde 29 Ekimde yaşanan trajik bina çökmesi ve sonrasında gelen ihbarlar üzerine bölgede geniş çaplı bir teknik inceleme başlatıldı. Bu kapsamda, yıkımın gerçekleştiği noktadan 300 metre yarıçapındaki tüm binalarda ve zeminde detaylı ölçümler yapılıyor. Alınan tedbirler doğrultusunda şu ana kadar 16 bina, 27 iş yeri ve 72 bağımsız daire tahliye edildi.

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 1

    Gebze Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesinde altında eczane bulunan 7 katlı bir bina, 29 Ekim sabahı henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Bu elim olayda, binada kiracı olarak yaşayan 5 kişilik Bilir ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti. Bina yıkılması, zemin hareketleri ve ardından gelen yeni ihbarlar, bölgede acil bir inceleme başlatılmasına neden oldu. Yıkılan binaya yaklaşık 100 metre mesafede, İbrahimağa Caddesindeki bir binanın kolonunda çatlak tespit edilmesi üzerine de 21 daire tahliye edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumun da bölgede yaptığı incelemeler sonucunda 16 binanın tahliye edildiği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı. Yaşanan gelişmelerin ardından, sorunun kaynağını belirlemek ve olası riskleri ortadan kaldırmak amacıyla geniş çaplı bir teknik inceleme seferberliği başlatıldı.

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 2

    Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi vererek, "29 Ekimdeki elim kazanın ardından teknik ekipler, üniversiteler, büyükşehir belediyesi ve AFAD koordinasyonunda olayın nedenlerini adli ve teknik olarak araştırmaya başladı. Dün gece gelen ihbarlar üzerine de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın da katılımıyla bir koordinasyon sağlandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren tüm ekiplerimiz bölgede, hassas cihazlarla hem binalarda hem de zeminde detaylı ölçümler yapıyorlar. Ön tespit için henüz erken olsa da, zeminle ilgili bir konu üzerinde yoğunlaşıldığı anlaşılıyor. Muhtemel riskleri ortaya koymak için çalışmalarımız devam edecek" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, devletin tüm kurumlarının koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek, "Vatandaşlarımızın can güvenliği en büyük önceliğimiz. Bu nedenle tedbir amaçlı 16 bina, 27 iş yeri ve 72 bağımsız daire boşaltıldı. Boşaltılan vatandaşlarımızın barınma ve diğer ihtiyaçları, büyükşehir belediyesi ve Gebze belediyesinin desteğiyle karşılanıyor. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan fon ve belediyelerin katkılarıyla vatandaşlarımıza destek olunacak. Zemindeki durumun tespiti zaman alıcı bir süreç, bu nedenle sabırlı olmak ve resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar etmemek büyük önem taşıyor. Metro inşaatı gibi olası nedenler de dahil olmak üzere hiçbir ihtimal göz ardı edilmeyecek" ifadelerini kullandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral da, 300 metre yarıçapındaki tüm binaların sürekli olarak sensörlerle izlendiğini ve hasar tespit ekiplerinin incelemeler yaptığını belirtti. Oral, "Bu binalarda yapısal bir hasar tespit edersek, derhal tahliye edeceğiz" diye ekledi.

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 3

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 4

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 5

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 6

  • Gebzede bina yıkıldı, şimdi 300 metrelik alan taraması: 16 bina boşaltıldı, zemin riskine dikkat! 7

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.