Geleceğin iletişimcileri sektörün ustalarıyla buluştu: Atatürk Üniversitesi'nde unutulmaz bir gün
-
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, geleceğin iletişim profesyonellerini sektörün duayenleriyle bir araya getiren geleneksel 'Paydaşlar Buluşması 4' etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ata Teknokent Konferans Salonu'nda gerçekleşen bu özel buluşma, üniversite ile sektör arasındaki köprüleri güçlendirme, öğrencilerin saha deneyimlerini zenginleştirme ve reklam kampanyası projelerinde destek veren paydaşları bir araya getirme amacı taşıdı. Etkinlik, öğrencilerin dönem boyunca üzerinde çalıştıkları reklam kampanyası uygulamalarını sergiledikleri stantlarla şenlendi.
-
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, hazırladıkları yenilikçi projeleri sektör temsilcileri, uzmanlar, akademisyenler ve katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu. Stantlar, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanırken, öğrenciler de projelerini anlatarak pratik becerilerini sergiledi ve değerli geri bildirimler aldı. Bu etkileşim, gençlerin iletişim disiplininin gerçek dünyadaki karşılığını görmeleri ve mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sağlamaları açısından paha biçilmezdi.
-
Etkinlikte konuşan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Öcal, bölüm olarak öğrencileri sadece teorik bilgiyle değil, aynı zamanda saha odaklı uygulamalarla da yetiştirmeyi önemsediklerini belirtti. Öcal, üniversite-sektör iş birliğinin, iletişim alanında eğitim alan gençler için ne denli kritik bir kazanım olduğunu vurguladı. Gerçek kurumlar, hedef kitleler ve iletişim süreçleriyle kurulan temasın, öğrencilerin mesleki gelişimini hızlandırdığını ve onlara farklı düşünme, ekip çalışması yapma ve sahadaki uygulamaları anlama becerileri kazandırdığını sözlerine ekledi. Öcal, bu verimli sürece destek veren tüm paydaş kurumlara teşekkürlerini iletti ve bu iş birliğinin kalıcı bir deneyim alanı oluşturduğuna dikkat çekti. Program, destek veren firma ve kurum temsilcilerine takdim edilen teşekkür belgeleri, pasta kesimi ve müzik dinletisiyle sona erdi. Çaykur Bölge Müdürü Yakup Öztürk, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Yunus Okur ve Erzurum Yeni Medya Derneği Başkanı Gamze İspirli gibi isimlerin de bulunduğu etkinlik, üniversite-sektör iş birliğini pekiştirerek öğrencilerin daha donanımlı bireyler olarak sektöre adım atmalarına zemin hazırladı.
-
-








