Gelingüllü Barajı'nda kuraklık: Çöle dönen havza hayvanlara otlak oldu
-
Yozgat'ın Esenli köyünde bulunan Gelingüllü Barajı'nda, bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle su seviyesinde belirgin bir düşüş yaşandı. Kuruyan baraj havzası, adeta bir çöle dönüşmüş durumda ve ortaya çıkan yeşillikler, çevre köylerden gelen küçükbaş hayvanlar için otlak alanı oluşturdu.
-
Dron ile kaydedilen görüntüler, Gelingüllü Barajı'nın büyük ölçüde kuruduğunu ve baraj yatağında oluşan geniş alanlarda koyun sürüleri otlatıldığını ortaya koydu. Kuraklığın boyutunu gözler önüne seren bu görüntülerde, baraj havzasındaki çatlamış toprak zemin ve hayvanların yayıldığı alanlar dikkat çekiyor.
-
Esenli köyü sakinlerinden Ali Sipahi, suyun çekilmesiyle birlikte barajın tabanında yeşeren alanların hayvanlarını otlatmak için değerlendirildiğini ifade ederek, "Esenli köyünde oturuyorum, sular çekilince yeşilliklerde davarları otlatıyoruz" şeklinde konuştu.
-
-
-








