Genç beyinler sahne aldı: Türkiye'nin en büyük öğrenci kongresinde buluşma
-
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bilimsel üretimin ve kültürel etkileşimin iç içe geçtiği, Türkiye'nin en büyük öğrenci kongrelerinden birine katılarak genç araştırmacılarla bir araya geldi. Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği'ne üye üniversitelerin destekleriyle düzenlenen "Kocaeli Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Kongresi", Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde coşkulu bir açılışla başladı.
-
Açılış programına; ev sahibi Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer gibi önemli isimlerin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın dinletisi ve uluslararası öğrencilerin sahnelediği halk dansları gösterileriyle renklenen etkinlik, bilimsel heyecanı kültürel bir şölenle taçlandırdı.
-
Kongrenin açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, organizasyonun sadece akademik bir buluşma olmadığını, öğrencilerin araştırmacı kimliklerini pekiştirecekleri ve disiplinlerarası etkileşimi artıracakları çok yönlü bir platform sunduğunu vurguladı. "EN’lerin kongresi" olarak nitelendirilen etkinlikte, özellikle "Geleceğin Bilim İnsanlarının Yetiştirilmesi: Üniversiteler, Öğrenci Araştırmaları ve Yenilikçilik" başlıklı rektörler paneli büyük ilgi gördü. Bu panelde, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de konuşmacı olarak yer alarak üniversitelerde bilimsel üretim kültürü, öğrenci çalışmaları, yenilikçilik ve güncel konular üzerine değerli görüşlerini paylaştı. Rektör Özölçer, "Bilimin Işığında Yetişen Gençler, Geleceğin En Güçlü Teminatıdır" diyerek, erken yaşta benimsenen bilimsel araştırma kültürünün önemine dikkat çekti ve bu tür nitelikli organizasyonların genç araştırmacılar için paha biçilmez fırsatlar sunduğunu belirtti. Özölçer, emeği geçen tüm paydaşlara ve katılımcı gençlere teşekkür ederek, akademik kariyerlerinde başarılar diledi.








