Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu

  • Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu 0

    Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde dün akşam başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor. Kürtün ve Torul ilçelerine bağlı yaylalar beyaz örtüyle kaplanırken, bölge sakinleri erken gelen kış hazırlıklarına başladı.

  • Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu 1

    Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası'nda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı. Dün akşam etkili olan soğuk hava dalgası ve yağmurun bugün kar yağışına dönüşmesiyle yaylalar kısa sürede beyaza büründü. Bölgedeki yaşam koşulları zorlaşırken, ulaşımda aksamalar yaşanmaya başladı.

  • Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu 2

    Kadırga Yaylası'nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası'nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı zaten, şu anda yoğun bir kar yağışı var" ifadelerini kullandı. Gülbahar, yollarda 5-6 santimetre kar biriktiğini ve ulaşımın her an kesilebileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

  • Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu 3

    Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki kar yağışının bir süre daha devam edeceğini açıkladı. Ekim ayının ortasında bu yoğunlukta kar yağışının sıra dışı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını önerdi. Yaylalarda yaşayanlar ise erken gelen kış nedeniyle kışlık yakacak ve erzak stoklarını hızla tamamlamaya çalışıyor.

  • Gümüşhane yaylaları kara teslim oldu: Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.