Güney Asya'da yıkım: Sel ve toprak kaymaları 535 can aldı, yüzlerce kişi kayıp!
-
Güney Asya'yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden olarak can kaybı bilançosunu 535'e yükseltti. Milyonlarca insan bu doğal afetlerin pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.
-
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) tarafından açıklanan son veriler, ülkede hayatını kaybedenlerin sayısının 248'e ulaştığını gösteriyor. Ayrıca, 500'den fazla kişi yaralanırken, 100'den fazla kişi ise hala kayıp durumda. Yardım ekipleri, Kuzey Sumatra'daki Central Tapanuli ve diğer olumsuz etkilenen bölgelere acil yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
-
Tayland'da ölü sayısı 162'ye çıkarken, bu ölümlerin büyük çoğunluğunun Malezya sınırına yakın Songkhla bölgesinde meydana geldiği belirtildi. Hafta başında Songkhla'ya bağlı Hat Yai kentinde son 300 yılın en yüksek günlük yağışı kaydedilmişti. Komşu ülke Malezya'da ise bu hafta 2 kişi hayatını kaybetti. Sri Lanka'da ise Ditwah Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli sel ve toprak kaymalarında can kaybı 123'e ulaştı, 130 kişi ise kayıp. Yaklaşık 44 bin kişi tahliye edildi. Şiddetli sağanak yağışlar evleri, tarlaları ve yolları sular altında bırakarak ulaşımı felç etti, çaylık bölgelerde toprak kaymalarına neden oldu. Hükümet okulları ve iş yerlerini kapatırken, sınavları erteledi. Barajlar taştı, nehirler taştı ve yollar kapandı. Kaya ve ağaç düşmesi nedeniyle tren seferleri de durduruldu.
-








