Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 0

    Hatay'ın verimli Amik Ovası'nda, 'beyaz altın' olarak bilinen pamukta bu yıl kuraklık nedeniyle rekolte düşüşü yaşandı. Son 65 yılın en kurak yılının kaydedildiği kentte, çiftçiler geçen yıla oranla daha az ürün alabildi.

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 1

    Kırıkhan ilçesi Karadurmuşlu Mahallesi'nde 30 dönümlük pamuk tarlasında hasat yapan çiftçi Hasan Çakır, yağışların yetersizliğinden dolayı mahsulün etkilendiğini belirtti. Çakır, geçen yıl dönüm başına 150 kilogram pamuk alırken, bu yıl bu rakamın 130 kilograma düştüğünü söyledi. Hatta birkaç yıl önce aynı tarladan dönüm başına 700 kilogram pamuk alabildiğini hatırlatan Çakır, son iki yıldır verimin giderek azaldığını ifade etti.

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 2

    Kuraklığın yanı sıra zararlı böceklerin de verimi düşürdüğünü dile getiren Hasan Çakır, pamuk fiyatlarındaki dalgalanmalardan da dert yandı. Hasadın ilk zamanlarında kilogramı 30 TL olan pamuğun, sonlara doğru 25 TL'ye kadar gerilediğini belirtti. Bu durumun çiftçiler için ek bir zorluk oluşturduğunu vurguladı.

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 3

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 4

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 5

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 6

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 7

  • Hatay'da beyaz altın alar almaz oldu: Kuraklık pamuk rekoltesini vurdu 8

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.