IBAN tuzağına düşen genç kızın babasından çarpıcı uyarı: 'Kimseye vermeyin!

  • IBAN tuzağına düşen genç kızın babasından çarpıcı uyarı: 'Kimseye vermeyin! 0

    Adana'da arkadaşına IBAN'ını kullandırdığı için hakkında 20 dava açılan ve son olarak cezaevine giren 23 yaşındaki Özlem Develi'nin babası Ahmet Develi, benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için önemli uyarılarda bulundu.

  • IBAN tuzağına düşen genç kızın babasından çarpıcı uyarı: 'Kimseye vermeyin! 1

    Baba Develi, kızının durumunun düzelmesi için Adalet Bakanlığı'ndan yapılacak düzenlemeleri beklediklerini belirterek, "Kızımın IBAN kullandırması doğru değil ancak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu dolandırıcılığı asıl yapanlar belli, onların ceza almasını istiyoruz. Cezaevinde bile Özlem gibi mağdur çokmuş" dedi. Özlem Develi'nin 2023 yılında dershaneden arkadaşı M.D.'ye banka hesabını kullandırdığı, M.D.'nin ise bu hesabı kullanarak sosyal medyada çekilişler düzenleyip para topladığı, parayı ödeyen ancak ürünleri alamayan kişilerin şikayeti üzerine Özlem'in sorumlu tutulduğu öğrenildi.

  • IBAN tuzağına düşen genç kızın babasından çarpıcı uyarı: 'Kimseye vermeyin! 2

    Özlem Develi hakkında açılan 20 davadan 11'inin çeşitli mahkemelerde devam ettiği, Burdur 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada ise genç kıza 4 yıl 5 ay hapis ve 149 bin 960 TL idari para cezası verildiği belirtildi. Özlem'in gözyaşları içinde verdiği röportajlar büyük yankı uyandırmış ve IBAN mağdurları sosyal medyada gündem oluşturmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kimseye IBAN numarasının para karşılığında verilmemesi gerektiğini ve sebepsiz yere hesaba para gelmesi durumunda dolandırıcılığa maruz kalınabileceği uyarısında bulunmuştu.

  • IBAN tuzağına düşen genç kızın babasından çarpıcı uyarı: 'Kimseye vermeyin! 3

    Baba Ahmet Develi, kızının iyi niyetinin kurbanı olduğunu vurgulayarak, "Kimse, kimseye IBAN’ını kullandırmasın. Kızım için ve diğer mağdurlar için inşallah iyi bir sonuç bekliyoruz. Düzenleme yapılacak deniyor, bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Haberlerin ardından kendilerine birçok mağdurun ulaştığını belirten Develi, "Kızım gibi mağdur çok fazla. Haberlerden sonra ulaşanlar oldu, 14 ay hapis yatan birisi de ulaştı, zor durumda. Kızım gibi mağdur çok. Özlem şu anda cezaevinde ve 4 ay orada kalması bekleniyor. Tek sevindiğimiz 4 ayda kızımızın çıkacak olması. Bu dolandırıcılığı asıl yapanlar belli, onların ceza almasını istiyoruz. Cezaevinde bile Özlem gibi mağdur çokmuş" diye ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.