İçişleri Bakan Yardımcısı Turan'dan Şırnak'a güçlü mesajlar
-
Şırnak'ta düzenlenen Şehit Aybüke Yalçın Kütüphanesi açılışında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bölgenin terörle değil eğitimle anılması gerektiğini vurguladı.
-
Turan, "Bu ülkenin hiçbir yeri terör yatağı değildir. Gençlerimize terörsüz bir Türkiye bırakmakta kararlıyız" diyerek, Türkiye’nin 81 iline atıfla, Yeşeren Gençlik Derneği'nin 76 kütüphane açtığını belirtti. Kütüphanelerin medeniyetin temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Turan, eğitim ve kültüre yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.
-
Kavganın kimseye fayda sağlamadığını vurgulayan Turan, "Geçmişle kavga ederek geleceği inşa edemeyiz. Sabredeceğiz ve bu gençliğe terörsüz bir ülke bırakacağız" dedi. Şırnak’ın kadim ve özel bir şehir olduğunu belirten Turan, bu şehrin terörle değil, başarıyla anılmasını hedeflediklerini ifade etti.
-
-
-
-
-
-








