İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 0

    Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca Mahallesi'ndeki tesislerde biber ve domates salçası üretimi başladı. Üretimde kadın çalışanların oranı yüzde 90'ı buluyor.

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 1

    Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl 1500 ton biber salçasını Hollanda'ya ihraç etmeyi hedefliyor. 500 ton domates salçası ise iç piyasada satışa sunulacak. Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, ihracatta yüzde 10-15 arasında bir artış kaydettiklerini ve ekonomik sıkıntılara rağmen büyümeyi başardıklarını belirtti.

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 2

    Kooperatif, 120 kadını istihdam ediyor ve üniversite öğrencilerine de kısa süreli çalışma imkanı sağlıyor. Başkan Uğur, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gençlere iş deneyimi kazandırmanın önemine dikkat çekti. 50 yıllık üretim geçmişine sahip kooperatif, 25 yıldır da ihracat yapıyor.

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 3

    Ahmet Uğur, Hollanda'daki iş ortaklarının önümüzdeki yıllarda 3000 tona kadar salça talebi olacağını belirtti ve kooperatifin bu talebi karşılamak için yatırımlar yapacağını ifade etti. İthalata ihtiyaç duymadan döviz kazandıran bu üretim, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Kooperatif, iç piyasaya da 500 ton civarında domates ve biber salçası satışı gerçekleştiriyor.

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 4

  • İnegöl'den Hollanda'ya 1500 Ton Biber Salçası İhracatı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.