İstanbul’da ‘Ulu bozkırın ruhu’ resim sergisi açıldı
-
Cengiz Aytmatov Enstitüsü, İstanbul’da 'Ulu Bozkırın Ruhu' isimli resim sergisini düzenleyerek sanatseverlerle buluşturdu.
-
Serginin açılışı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde gerçekleştirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal’ın başkanlık yaptığı etkinlik, Beşiktaş’taki Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapıldı. Açılışta, MHP Genel Başkan Yardımcıları İlyas Topsakal ve Mevlüt Karakaya, Cengiz Aytmatov’un oğlu Eldar Aytmatov, serginin küratörü Sakit Memmedov ve birçok sanatçı ile davetli yer aldı.
-
Sergide, Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelen 16 ressamın toplam 105 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Etkinlik, 9 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, Ortak Türk Alfabesi ile basılan ilk eser olma özelliği taşıyan Cengiz Aytmatov’un 'Cemile' adlı kitabı da tanıtıldı. Topsakal, sanatın insanın en üstün vasfı olduğunu belirterek, Türk sanatının uluslararası alanda hak ettiği değeri görmesi gerektiğini ifade etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise serginin Türk dünyasının ortak kültürel hafızasına ve birliğine duyulan özlemi yansıttığını vurguladı. Protokol konuşmalarının ardından teşekkür belgeleri ve nişan takdimi gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar sergiyi gezerek eserleri inceledi.
-
-
-








