Kadınlar Günü'nde Edremit'te Mor Pelerinli Atlı Kortej: Farkındalık Yaratan Bir Kutlama

  • Kadınlar Günü'nde Edremit'te Mor Pelerinli Atlı Kortej: Farkındalık Yaratan Bir Kutlama 0

    Balıkesir'in Edremit ilçesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bu yıl oldukça özgün bir etkinlikle kutladı. Kaz Dağları Atlı Spor Kulübü ve Binicilik Okulu'nun kadın binicileri, mor pelerinlerle süsledikleri atlarıyla Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda buluşarak kadın dayanışmasına dikkat çekti.

  • Kadınlar Günü'nde Edremit'te Mor Pelerinli Atlı Kortej: Farkındalık Yaratan Bir Kutlama 1

    Binicilik okulunun sahibi Betül Aşar'ın öncülüğünde düzenlenen bu anlamlı etkinliğe, at sahibi kadınlar ve kulübün kadın öğrencileri tam kadro katıldı. Kadın biniciler, sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratma amacıyla, en sevdikleri atlarıyla birlikte meydana gelerek 8 Mart kutlamalarına farklı bir boyut kazandırdı. Bu özel gösteri, meydanda toplanan vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

  • Kadınlar Günü'nde Edremit'te Mor Pelerinli Atlı Kortej: Farkındalık Yaratan Bir Kutlama 2

    Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen buluşmada, kadın binicileri Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve eşi Gülhan Ertaş da karşıladı. Etkinlik kapsamında belediye tarafından kurulan Kadın Emeği Pazarı'nın açılışı da yapıldı. Meydanda toplanan halk, mor pelerinleriyle göz kamaştıran kadın biniciler ve atlarıyla bol bol fotoğraf çektirirken, aynı zamanda kadınların ürettiği ürünlerin satıldığı pazarı da ziyaret ederek kadın emeğine destek verdi. Kaz Dağları Atlı Spor Kulübü ve Binicilik Okulu sahibi Betül Aşar, Türkiye'de en çok kadın biniciye sahip kulüplerinden biri olduklarını belirterek, "Kadınlar hayatın her alanında var ve güçlü. Bugün mor pelerinlerimizle atlarımızın üzerinde meydanda olmamızın nedeni sadece bir kutlama değil; kadınların birlikteliğini, cesaretini ve üretkenliğini göstermekti. Atlı kadınlar olarak doğayla, emekle ve dayanışmayla var olmaya devam edeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" diyerek etkinliğin amacını ve kadınların toplumdaki önemini vurguladı. Kadınların öncülüğünde gerçekleşen bu etkinlik, hem meydanda renkli görüntülere sahne oldu hem de 8 Mart'ın anlam ve önemine dikkat çekti.

  • Kadınlar Günü'nde Edremit'te Mor Pelerinli Atlı Kortej: Farkındalık Yaratan Bir Kutlama 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.