Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı

  • Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı 0

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşanan trajik bir silahlı olayın ardından kopma noktasına gelen iki aile, kanaat önderlerinin yoğun çabaları sonucu barıştı. 16 Mayıs 2025'te Sivas Caddesi'nde meydana gelen ve 23 yaşındaki Sinan Kaçar'ın hayatını kaybettiği silahlı olay, bölgede derin bir üzüntüye neden olmuştu.

  • Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı 1

    Olayın faili ve beraberindeki zanlıların yargı süreci devam ederken, Kaçar ve Boztepe aileleri arasında oluşan gerginlik, Malatya ve Bingöl'den kanaat önderlerinin devreye girmesiyle yumuşamaya başladı. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Kaymakamı Muhammed Güzel ve Bingöl TSO Başkanı Kadir Cintay'ın öncülüğündeki arabuluculuk çabaları meyvesini verdi.

  • Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı 2

    İki aile, Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen özel bir barış programında bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Zaza Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Ferhat Dopdoğru ve diğer kanaat önderleri yaptıkları konuşmalarla barışın önemini vurguladı. Konuşmacılar, sürece katkı sunan herkese teşekkür ederek, bölgede huzurun tesisi için atılan bu adımın değerine dikkat çekti.

  • Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı 3

  • Kan davasının ortasında doğan barış: İki aile gözyaşları içinde kucaklaştı 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.