Kastamonu'da yangın felaketi: İki ev, ahır ve samanlık alevlere teslim oldu
-
Kastamonu'nun Daday ilçesinde meydana gelen yangında, iki katlı bir ev ile birlikte ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi.
-
Yangın, Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi'nde, cami imam-hatibi Satı Kartal'a ait olan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz'a ait olan diğer iki katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanı sıra ahır, odunluk ve samanlığı da etkisi altına alarak büyük çapta hasara yol açtı.
-
İhbarın ardından olay yerine sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf etti. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ve bazı tarım aletleri kurtarılmayı başardı. Yangın söndürüldükten sonra ekipler, soğutma çalışmalarına da devam etti. Yangın sonrasında yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri de olay yerinde hazır bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
-
-
-








