Kastamonu pastırması tartışmasında Kayserili pastırmacıdan çarpıcı yanıt

  • Kastamonu pastırması tartışmasında Kayserili pastırmacıdan çarpıcı yanıt 0

    İngiltere'de Kastamonu pastırmasını tadan Şef Hüseyin Özer, bu lezzetin Kayseri pastırmasından daha meşhur olması gerektiğini ifade etti. Bu açıklamasının ardından Kayserili pastırmacı Yasin Güzel, şefe yanıt vererek, "Demek ki şefimize orada Kayseri pastırması yedirmemişler. Eğer yedirselerdi, Kayseri pastırmasının coğrafi işareti neden aldığını hep birlikte görürlerdi" dedi.

  • Kastamonu pastırması tartışmasında Kayserili pastırmacıdan çarpıcı yanıt 1

    Güzel, Kayseri ve Kastamonu pastırması arasındaki belirgin farkları da dile getirdi. "Kayseri pastırması, doğal yöntemlerle ve özel hava koşullarında oluşuyor. Yaklaşık 2,5-3 ay süren bir süreçte hazırlanıyor. Kastamonu pastırması ise fırında pişirilerek kısa sürede hazırlanıyor" diye belirtti. Bu bağlamda, Kayseri'nin ikliminin pastırmanın kalitesi üzerinde etkili olduğunu vurguladı.

  • Kastamonu pastırması tartışmasında Kayserili pastırmacıdan çarpıcı yanıt 2

    Güzel, ünlü şefin Kastamonu pastırmasını övmesine de değinerek, "Kastamonu'daki pastırmayı kesinlikle kötülemiyorum. Ancak pastırmanın asıl vatanı Kayseri'dir. Bu konu artık tartışmaya kapalıdır" ifadelerini kullandı. Kayserili bir vatandaş da, "Pastırma Kayseri'de çıktı. En iyi pastırmayı Kayserililer yapar" diyerek bu görüşe destek verdi.

  • Kastamonu pastırması tartışmasında Kayserili pastırmacıdan çarpıcı yanıt 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.