Kayseri'de ikili eğitim sorunu için yeni okullar inşa ediliyor
-
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan yatırım programlarıyla kente 23 yeni okul kazandıracaklarını açıkladı. Esen, 'İlimizde ikili öğretim sorununu yakın gelecekte çözmüş olacağız' dedi.
-
Esen, yapımı devam eden Besime Özderici İlkokulu ve Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. İlgili yetkililerden bilgi alan Esen, 2025 yatırım programında 13 okul için yatırım planlandığını ve bunlardan 11'inin ihale edildiğini belirtti. İnşaatların hızla devam ettiğini vurgulayan Esen, 'Önümüzdeki ay içerisinde kalan son iki okulumuzun da ihalesini gerçekleştirmiş olacağız' dedi.
-
Esen, 2026 yılı içinde 10 okulun daha yatırım programına gireceğini ve inşaatların devam edeceğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl Kayseri'de yaklaşık 85 bin öğrencinin ikili eğitim aldığını, bu yıl ise yapılan planlamalarla bu sayının 65 binlere düştüğünü söyledi. 6 Şubat depreminden sonra yıkım kararı verilen okulların da yatırım programına alındığını ve inşaatlarının başladığını belirten Esen, 'Rasyonel planlamalar ile mevcut okulları tam kapasite kullanarak yeni yatırımlarla ikili eğitim sorununu çözeceğiz' şeklinde konuştu.
-
-








