Kayseri'de öğretmenlere yönelik STEM çalıştayı başladı: 4 gün sürecek
-
Kayseri'de, İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki YEĞİTEK Şubesi STEM Proje Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Kayseri Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı' bugün itibarıyla start aldı. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bu önemli etkinlik, 6 Nisan'dan 9 Nisan'a kadar dört gün boyunca devam edecek.
-
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi İl Kütüphanesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış programında, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminin eğitim sistemindeki yeri, dönüşüm sürecindeki rolü ve öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini kazanmasındaki kritik önemi üzerinde duruldu. İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yaptığı konuşmada STEM yaklaşımının eğitimde getirdiği yeniliklere dikkat çekerek, öğretmenlerin bu alandaki yetkinliklerini artırmanın eğitimin kalitesini yükseltmede büyük bir fark yaratacağını belirtti. Esen, "Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını bir bütün olarak ele alan STEM eğitimi, öğrencilerimizin problem çözme, eleştirel düşünme ve üretkenlik gibi temel becerilerini güçlendirmektedir. Bu tür kapsamlı çalışmalarla öğretmenlerimizin bilgi ve beceri setini zenginleştirerek eğitimde kalite çıtasını daha da yükseltmeyi amaçlıyoruz." dedi.
-
Dört gün sürecek çalıştayın programı kapsamında, katılımcı öğretmenler STEM projeleri tasarlama, prototip geliştirme ve yenilikçi öğrenme senaryoları oluşturma gibi konularda pratik atölye çalışmalarına katılacaklar. Ekip çalışması ve üretim odaklı bir yaklaşımla yürütülecek bu etkinlikler sayesinde öğretmenler, kendi özgün projelerini geliştirip uygulamaya dönük somut çıktılar elde etme fırsatı bulacaklar. Çalıştay sonunda, öğretmenler tarafından hazırlanan projelerin sunulması ve değerlendirilmesi öngörülüyor. Bu çalıştayın, Kayseri'de STEM alanında bir farkındalık yaratması ve eğitimdeki yenilikçi yaklaşımların daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlaması bekleniyor.








