Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı

  • Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı 0

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Kayseri’deki açılışını gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bulunan Mimar Sinan ve Kent Müzesi’nde düzenlenen açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

  • Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı 1

  • Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı 2

    20 şehri kapsayan festivale, Başkan Büyükkılıç ve Bakan Ersoy’un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Vali Vekili Abdullah Kalkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, ilçe belediye başkanları, kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kayseri’nin tarihi ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak şehrin eşsiz atmosferinden övgüyle bahsetti.

  • Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı 3

  • Kayseri'de Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı 4

    Ersoy, konuşmasında, 'Öncelikle şunu çok açık bir şekilde ifade etmek isterim; Kayseri’ye geldiğinizde, Kayseri’nin sokaklarında dolaşmaya başladığınızda sıradan bir şehirde olmadığınızı hemen anlıyorsunuz. O açıdan Erciyes’in gölgesinde, medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehirde yaşama bahtiyarlığına sahip olan tüm hemşehrilerimi ayrı ayrı selamlıyorum' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.