Kayseri'de yaz Kur’an kursları başladı, camiler çocuk sesleriyle doldu
-
Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarının açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Melikgazi ilçesindeki Nasrullahzade Camii'nde yapılan açılış programında çocukların heyecanı gözlerden kaçmadı.
-
Yaz boyunca Kur’an-ı Kerim öğrenecek olan öğrencilerin mutluluğu, caminin atmosferini sarhoş eden bir neşe oluşturdu. İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, etkinlikte yaptığı konuşmada Kayseri’nin en güzel günlerinden birini yaşadıklarını vurguladı. Ayvaz, öğrencilerin yaz tatilini değerlendireceklerini ve manevi yönlerini güçlendireceklerini belirtti.
-
Müftü Ayvaz, 6 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan kursların çocukların dini ve ahlaki bilgilerini pekiştireceğini ifade etti. “Bir anne ve baba çocuğuna güzel ahlaktan, İslam terbiyesinden daha büyük bir miras bırakamaz” sözleriyle, çocukların manevi değerlerle donatılmasının önemine dikkat çekti. Camilerin, medeniyetin temel taşları olduğunu ve çocukların burada en güzel anılarını biriktireceklerini belirtti.
-








