Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 0

    Balıkesir'in Edremit ilçesi, geleneksel 20. Kazdağı Karadenizliler Yayla Şenliği ile bu yıl da Karadeniz kültürünün sıcaklığını ve coşkusunu doyasıya yaşadı. Kazdağları'nın muhteşem doğası eşliğinde düzenlenen etkinlik, binlerce vatandaşı bir araya getirerek unutulmaz anlara sahne oldu.

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 1

    Şenliğe, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş ve çok sayıda belediye meclis üyesi katıldı. Katılımcılar, Karadeniz yöresine özgü horonların coşkusu, kemençe seslerinin yankısı, yöresel türkülerin nağmeleri ve samimi sohbetlerle dolu bir gün geçirdi. Bu buluşma, birlik, beraberlik ve kültürel dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 2

    Etkinliğe sağladığı desteklerden dolayı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'a, Karadenizliler Derneği Başkanı ve Eroğlan Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Aslan ile dernek yönetimi tarafından anlamlı bir teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi kabul eden Başkan Ertaş, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Nice şenliklerde aynı dostluk, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yeniden buluşmayı diliyorum" ifadelerini kullandı.

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 3

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 4

  • Kazdağları eteklerinde Karadeniz coşkusu: Horon ve kemençe dağları inletti 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.