Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 0

    Bursa'nın Kestel Belediyesi, orman yangınlarına karşı 30 mahalleye 3 ton su kapasiteli itfaiye teçhizatlı su tankerleri teslim etti. Her bir tankerin özel mekanizmasıyla 25 metreye kadar su atışı yapabildiği belirtildi. Büyük itfaiye araçlarının ulaşımında zorluk çekilen alanlarda, traktörler yardımıyla hızlı müdahale imkanı sağlanacak. Tankerlerin teslimat töreniyle Kestel ilçesi köylerine dağıtımı gerçekleştirildi.

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 1

    Yangınlarda ilk müdahalede başarılı olan muhtarlara belediye tarafından teşekkür plaketi verildi. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında hayata geçirilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda Bursa'da yaşanan yangın felaketini hatırlatan Başkan Erol, yeşil vatan uğruna hayatını kaybedenleri rahmetle andı ve yangınla mücadele eden herkese teşekkür etti. Başkan Erol, projenin geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu vurguladı.

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 2

    Başkan Erol, 3 ton su taşıma kapasitesine sahip tankerlerin, dar alanlara traktörlerle kolayca ulaşarak hızlı müdahale imkanı sunacağını açıkladı. İtfaiye ekiplerinin gelmesine kadar geçen sürede mahalle sakinlerinin yangına müdahale edebileceğini belirten Erol, bu projenin sadece araç teslimi değil, doğayı koruma iradesinin de göstergesi olduğunu ifade etti. Erol, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 3

    Yangınla mücadelenin uzun soluklu bir süreç olduğunu vurgulayan Başkan Erol, amacın sadece ağaçları değil, geleceği korumak olduğunu belirtti. Bursa ve Kestel'in yeşili korumak, ormanların hacmini artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak istediklerini dile getirdi. Başkan Erol, Bursa'daki yangında 3 bin hektarlık alanın küle döndüğünü hatırlatarak, bunun sadece bir sayıdan ibaret olmadığını, binlerce futbol sahası büyüklüğünde oksijen kaynağının yok olduğunu ifade etti.

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 4

  • Kestel Belediyesi, 30 Köye Yangın Söndürme Tankeri Dağıttı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.