Kilis'in kurtuluşu 104. yılında coşkuyla kutlandı
-
Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı. Program, sabah saatlerinde kent protokolünün şehitlik ziyaretiyle başladı ve şehir dışından gelen Kuvayı Milliye ve Mücahit Gaziler Derneği üyelerinin kente girişiyle devam etti. Dernek üyeleri protokole Türk bayrağı hediye ederken, protokol üyeleri de onlara çiçek takdim etti.
-
Ardından, Adnan Menderes Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşe, at üzerinde katılan yetişkinler ve çocuklar da eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu bu yürüyüş, vatandaşların yoğun ilgisi arasında Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Meydanda gerçekleştirilen törende çelenk sunumu yapıldı ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.
-
Kutlamalar, Kilis Beşevler Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam etti. Programda halk oyunları, gösteriler ve kutlama etkinlikleri yer aldı. Vatandaşlar tören boyunca Türk bayraklarını dalgalandırarak kutlamalara eşlik etti. Etkinliğe Kilis Valisi Tahir Şahin, 11. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Özbalcı, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Kilis İl Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, Kilis İl Jandarma Komutanı Halil Coşkun ve diğer protokol üyeleri katıldı.
-
-
-








