Kilisli genç usta, sabun üretimini 4. kuşak olarak sürdürüyor

  • Kilisli genç usta, sabun üretimini 4. kuşak olarak sürdürüyor 0

    Kilis’te yaşayan 26 yaşındaki Abdulmecit Teksabuncu, Osmanlı döneminden bu yana süregelen sabun üretimini 4. kuşak olarak devam ettiriyor. Kendi dedesinin başlattığı bu geleneği yaşatmak için büyük bir özenle çalıştığını belirtiyor.

  • Kilisli genç usta, sabun üretimini 4. kuşak olarak sürdürüyor 1

    Teksabuncu, Halep’te 1920 yılında başlayan bu serüveni Kilis’te devam ettiriyor. Doğal sabunlarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderirken, uluslararası pazarda da yer alıyor. Ürünleri Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerine ihraç ediliyor.

  • Kilisli genç usta, sabun üretimini 4. kuşak olarak sürdürüyor 2

    Sıvı sabun üretimi üzerine Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Teksabuncu, zeytinyağından üretilen doğal sıvı sabun denemeleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Henüz piyasaya sürmedikleri bu yeni ürün için sabırlı bir şekilde ilerliyorlar.

  • Kilisli genç usta, sabun üretimini 4. kuşak olarak sürdürüyor 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.