Kirazdan zehirlenme şüphesi: Çiftin ölümü köyde tedirginlik yarattı, komşular şüpheli
-
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, tarım ilacıyla ilaçlanan bir ağaçtan topladıkları kirazları yedikten sonra hayatını kaybeden çiftin ölümü, köyde büyük bir üzüntü ve tedirginliğe yol açtı. Olayın ardından komşular, kirazın ölüm nedeni olmadığına dair güçlü şüphelerini dile getiriyor.
-
Tosya ilçesine bağlı Karabey köyünde, 63 yaşındaki Ahmet Derin ve eşi Rahime Derin, bir yakınlarının bahçesinden topladıkları kirazları tükettikten sonra rahatsızlandı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan çiftin dramı, Ahmet Derin'in 3 Temmuz'da hayatını kaybetmesiyle başladı. Tedavisi süren eşi Rahime Derin ise 9 gün sonra, yani 12 Temmuz'da yaşama veda etti. Çiftin cenazeleri, ardı ardına toprağa verildi.
-
Ancak köy sakinleri, olayın kirazdan kaynaklanmadığına inanıyor. Edinilen bilgilere göre, kirazların toplandığı ağaç yaklaşık 15 gün önce tarım ilacıyla ilaçlanmış. Köylüler, ilacın kısa sürede etkisini yitirdiğini ve aynı kirazdan birçok kişinin yediğini, ancak başka kimsenin etkilenmediğini belirtiyor. Tarla sahibinin oğlu Zeyit Serpen, ilacın etkisinin 3 gün sonra geçtiği bilgisini aldıklarını ve olayın yaşandığı gün Ahmet Derin'in eşiyle birlikte kiraz yediğini, hatta sapını kaynatıp içtikleri yönünde duyumlar olduğunu ancak bunun doğruluğunun bilinmediğini ifade etti. Serpen, "Biz kirazdan olduğuna inanmıyoruz. Zehirleseydi ben kendi çocuğuma yedirmezdim" diyerek şüphelerini dile getirdi. Diğer komşular da aynı gün kiraz yiyen 84 yaşındaki anneannesine bir şey olmadığını vurgulayarak, olayın kirazdan olmadığına dair kanaatlerini paylaştı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kiraz ağaçlarından numune alırken, çiftin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor bekleniyor. Köy muhtarı Adem Yazıcı da, adli tıp raporu çıkmadan bir yorum yapmanın yanlış olacağını belirterek, olayın üzücü olduğunu ve bir daha yaşanmamasını temenni etti.
-
-








