Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor!

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 0

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine bağlı Kırkkepenekli Mahallesi'nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan dikiş kursu, üçüncü yılında da kadınlara hem meslek kazandırıyor hem de aralarındaki sosyal bağları güçlendiriyor.

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 1

    Kurs merkezinde hem dikiş hem de overlok makineleriyle eğitim alan 30 ila 70 yaş arasındaki kadın kursiyerler, bu becerilerini ilerleyen süreçte ticari bir faaliyete dönüştürmeyi hedefliyor. Kursiyerlerden Sevinç Önenen, kursun kendilerine büyük katkı sağladığını belirterek, "Çoluğumuza, çocuğumuza, kendimize dikiyoruz. Diktikçe, bir ürün çıkardıkça da hoşumuza gitti. Yaptıklarımızı gördükçe, sergiledikçe de ‘biz bunu yapabiliyoruz’ dedik. Biz de yaptığımızla gurur duyduk. Sevdik bu işi, severek de buraya geliyoruz. Elimizden geldiği sürece devam edeceğiz" dedi. Kursun en yaşlı kursiyerleri de, "Giyim üzerine her şeyimizi yapıyoruz. Biz sadece kendimize, ailemize yapıyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 2

    Kursiyerlerin başarılarından övgüyle bahseden Usta öğretici Aynur Öz, "Evlerine katkı sağlıyorlar; torunlarına, eşlerine, oğullarına, kendilerine dikim yapıyorlar. Hepsi de buraya gelmekten çok hoşnutlar, Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı. Muratlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Temel ise, meslek edindirmenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikli politikaları arasında yer aldığını vurgulayarak, "Muratlı'da bir köyde hummalı bir çalışma görüyoruz. Ciddi bir eğitim aldığınızı gözlemledik. Kumaşları seçmeniz, birbiriyle iliştirmeniz, tertemiz çalışmanız, burada ciddi bir eğitim aldığınızın önemli bir göstergesi. Kursun amacına ulaştığını görüyorum" dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 3

    Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öz, ilçede kırsal alanda yetişkinlere yönelik iki kurs bulunduğunu belirterek, "Bizim temel amacımız 16 köyden mahalleye dönüşen tüm köylerimizde bu ve buna benzer kurslarımızı açmaktır. İlçemizde 24 kurs faal olup, bu kurslarda 394 kursiyer eğitim almaktadır. Sizler başka kurslar da istediğiniz zaman, 12 kişi olduğunuzda biz kursunuzu açmakla mükellefiz" açıklamasında bulundu.

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 4

  • Kırkkepenekli'de kadınlar dikişle hem üretiyor hem de el ele veriyor! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.