Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor

  • Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor 0

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 7 işçinin ölümüne yol açan Ravive Kozmetik fabrikasındaki yangına ilişkin davada, tutuklu sanıkların telefon ve bilgisayarlarına erişim konusunda ciddi bir kriz yaşanıyor.

  • Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor 1

    Oransal kardeşler, özel hayatın gizliliğini öne sürerek mahkemeye sundukları dilekçede telefon ve bilgisayarlarının şifrelerini paylaşmayı reddettiklerini beyan ettiler. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, dijital materyallere erişimin engellenmesi nedeniyle soruşturmanın seyrinin tehlikeye girdiğini ifade etti.

  • Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor 2

    Davanın üçüncü celsesi, Kandıra Ceza İnfaz Kurumu'ndaki duruşma salonunda gerçekleştirildi. Mahkeme başkanı, sanıkların beyan ettikleri şifrelerin cihazların açılmasına yetmediğini belirterek yüz tanıma sistemiyle açılması durumunda inceleme yapılabileceğini söyledi. Ancak, Oransal kardeşler yüz tanıma yöntemini de kabul etmedi. Duruşmada, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep eden müştekiler, adalet arayışlarını sürdürüyor. Olayın geçmişine baktığımızda, 8 Kasım 2025'te çıkan yangında 7 işçinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı görülüyor. Davada, sanıklara yönelik ağır cezalar talep ediliyor. Bu durum, ceza adalet sisteminin işleyişinde yaşanan zorlukları ve adaletin sağlanması konusundaki belirsizlikleri gözler önüne seriyor.

  • Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor 3

  • Kocaeli'de fabrika yangını davasında telefon şifreleri tartışması büyüyor 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.