Kocaeli'de kurban kesim eğitimi başarıyla tamamlandı

  • Kocaeli'de kurban kesim eğitimi başarıyla tamamlandı 0

    Kocaeli'de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde muhtemel kazaların önüne geçmek ve kesimlerin sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programı tamamlandı.

  • Kocaeli'de kurban kesim eğitimi başarıyla tamamlandı 1

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) ile Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen bu kursa 160 kişi katıldı. Eğitim süreci, yaklaşık 6 hafta boyunca devam etti ve kursiyerlere iş sağlığı ve güvenliği, kurban ibadetinin dini boyutu, kesim teknikleri, hijyen kuralları ve çevre sağlığı gibi konularda bilgi verildi.

  • Kocaeli'de kurban kesim eğitimi başarıyla tamamlandı 2

    Teorik eğitimlerin ardından kursiyerler, İzmit Mezbahası'nda uzman personel eşliğinde uygulamalı kesim çalışması yaptı. Eğitimlerde, kurban kesiminin İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirilmesi, vekalet alınması, okunacak dualar ve hijyen kurallarının sağlanması gibi önemli konular detaylı bir şekilde ele alındı. Başarıyla tamamlanan eğitimlerin ardından katılımcılara 'Kurban Kesim Elemanı Sertifikası' verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.