Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı

  • Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı 0

    Adana'nın Kozan ilçesinde, 'Ölüler Kıraathanesi' olarak bilinen tarihi mekanda geleneksel bayramlaşma coşkusu yaşandı. Tarihi Yukarı Çarşı'daki bu eşsiz mekan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir araya gelen ilçe sakinlerini ve kıraathane müdavimlerini ağırladı.

  • Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı 1

    Kıraathanede, ilçede yaşamını yitirmiş yüzlerce vatandaşın lakaplarının ve fotoğraflarının bulunduğu duvarlar, bayram vesilesiyle bir kez daha anıldı. Mekanda, merhumlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bu anlamlı anların ardından, kıraathane müdavimleri ve mahalle sakinleri bir araya gelerek bayramlaştı.

  • Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı 2

    İşletmeci Nejat Karataş, geleneği sürdürmenin mutluluğunu dile getirerek, "Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Bu bayramda da geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşmayı kıraathanemizde gerçekleştirdik. Allah kabul etsin. Hem geçmişlerimizi anıyoruz hem de mahalle kültürünü yaşatıyoruz," dedi. Mahalle sakinleri de bu geleneğin devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bayramın birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirttiler. Gençlerden Sefa Güngör ise, "Büyüklerimin elini öptüm. Bu bayram kapı kapı dolaşacağız. Güzel geçeceğini düşünüyorum," diyerek bayramın coşkusunu paylaştı.

  • Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı 3

  • Kozan'da Ölüler Kıraathanesi'nde nostaljik bayramlaşma geleneği yaşatıldı 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.