Kurban Bayramı'nda Çanakkale'de yer kalmadı: Doluluk %100'e ulaştı!
-
Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatilinde Çanakkale'nin turistik tesisleri adeta dolup taştı. Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser, beklenen doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını belirtti. Gökser, "1915 Çanakkale Köprüsü, Assos ve Troya tünellerinin yapılmasıyla birlikte bölgemize ulaşım çok daha rahat ve konforlu hale geldi. Bu da daha fazla misafiri ağırlamamıza olanak sağlıyor" dedi.
-
Mitolojisi, arkeolojik zenginlikleri, tarihi dokusu ve eşsiz doğasıyla Çanakkale, bayram tatilinde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya hazırlanıyor. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği Gökçeada ve Bozcaada, deniz, kum ve güneş tatili yapmak isteyenler için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çanakkale'nin 13 mavi bayraklı plajı, tatilcilere farklı deneyimler sunuyor. Ayrıca, Alpler'den sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip bölgesi olan Kaz Dağları, doğa ile iç içe sakin bir tatil arayanlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.
-
Kültür turizmi açısından da zengin bir geçmişe sahip olan Çanakkale, antik kentleri ve Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası ile ziyaretçilerine tarihin derinliklerine yolculuk yapma imkanı sunuyor. Yaklaşık 14 bin oda ve 28 bin yatak kapasiteli 970 tesise sahip olan Çanakkale'de, bayram tatili öncesi otellerin doluluk oranları şimdiden yüzde 80 seviyelerine ulaşmış durumda. Başkan Gökser, özellikle Bozcaada, Gökçeada, Assos ve Kaz Dağları gibi bölgelerde doluluk oranlarının yüksek seyrettiğini, şehir merkezinde ise daha dengeli bir artış beklendiğini ifade etti. Tatilcilerin erken rezervasyona yönelmesiyle birlikte doluluk oranlarının hızla yükseldiğini vurgulayan Gökser, kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
-
-
-








