Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 0

    Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, kelle paça hazırlığı için ocak başına geçerek geleneklerini yaşatmaya devam ediyor.

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 1

    Adana'nın Kozan ilçesindeki kadınlar, köylerde yıllardır süregelen kelle ütme geleneğini bu yıl kent merkezinde de ekonomik bir faaliyet haline getirdi. Hem kendi kurbanlarının kelle paçalarını hazırlayan hem de sipariş alarak aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ateş başında yoğun bir mesaiye başladılar. Kelle ve ayakları ütüp temizleyen kadınlar, yaklaşık 12 saat süren zahmetli bir çalışmanın ardından ürünleri tüketime hazır hale getiriyor.

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 2

    Bayram boyunca 700 liraya kelle ve ayak ütüp yoğun mesai yapan kadınlar, geleneksel lezzetleri yaşatmanın yanı sıra aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor. Gülizar Dinler, yıllardır süren bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını ve genç nesillere de bu geleneği aktardıklarını belirtiyor. Dinler, bu yıl 300 kelle hazırlamayı hedeflediklerini ve bu işin püf noktalarının tüylerin tamamen arındırılması ile doğru ütüleme olduğunu vurguluyor. Ayrıca kelle paça çorbasının şifa deposu olarak görülmesi nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini de ifade ediyor.

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 3

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 4

  • Kurban Bayramı'nda kelle paça geleneği yeniden hayat buldu 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.