Küresel Sumud Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor
-
Dünya genelinde 44 ülkeden aktivistlerin desteklediği 'Küresel Sumud Filosu', Gazze ablukasını kırmayı hedefliyor. Onlarca gemiden oluşan filo, dün Tunus'a ulaştıktan sonra 10 Eylül çarşamba günü Gazze Şeridi'ne doğru hareket edecek.
-
Uluslararası aktivistler, İsrail'in Gazze'deki ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak için daha önce Madleen ve Hanzala isimli gemilerle iki ayrı girişimde bulunmuştu. 'Küresel Sumud Filosu', bu girişimlerden sonra Gazze için organize edilen en büyük deniz misyonu olarak tarihe geçecek. Organizatörler, teknik ve lojistik sebeplerden dolayı filonun çarşamba günü yola çıkacağını açıkladı. Çeşitli ülkelerden 130'dan fazla kişi, Tunus'tan filoya katılmak için kayıt yaptırdı.
-
Filonun bu ayın sonlarında Gazze'ye varması bekleniyor. Ancak, İsrail Donanması'nın daha önceki yardım gemilerine yaptığı müdahaleler düşünüldüğünde, bu gemilere de el koyma ihtimali yüksek. Filoda en az 44 ülkeden 50'den fazla tekne bulunuyor ve her tekne yaklaşık yarım ton insani yardım malzemesi taşıyor. 31 Ağustos'ta İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıkan filo, dün Tunus'ta binlerce kişi tarafından karşılandı.
-
-
-
-
-
-








