Kuşadası'nda Gazze'ye destek: Sumud Filosu için etkinlik
-
Kuşadası ilçesinde Filistin Platformu üyeleri, Gazze'ye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu'na destek için bir araya geldi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı.
-
Etkinlikte, ‘Filistin yalnız değildir’, ‘Soykırım bitsin’ ve ‘Nefes almak yetmiyor yaşamak için’ yazılı pankartlar ve dövizler taşındı. Balıkçı tekneleri ve yat sahipleri de destek gösterirken, meydanda kurulan ekrandan Sumud Filosu'na canlı bağlantı yapıldı. Çocuklar ise Filistin bayraklı oyuncak teknelerini denize bıraktı.
-
Kuşadası Filistin Platformu adına konuşan Burak Kaplan, Gazze'deki insani krize dikkat çekti. Kaplan, 70 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2 milyon kişinin ise yerinden edildiğini belirterek, Sumud Filosu'nun bir vicdan seferi olduğunu vurguladı. Kaplan, ateşkes çağrısı yaparak, insani yardım koridorunun sağlanması, uluslararası hukukun işletilmesi ve savaş suçlarının yargılanması gerektiğini söyledi. Türkiye ve diğer ülkelerin diplomatik baskıyı artırması, İsrail askerlerinin ülkelerine alınmaması ve insani yardım seferberliği başlatılması çağrısında bulundu. Halkları boykotlara, nöbetlere, kampanyalara ve kalıcı dayanışmaya davet etti.
-








