Kütahya'da sosyoloji sempozyumu: Kimlik, göç ve sosyal sorunlar ele alındı

  • Kütahya'da sosyoloji sempozyumu: Kimlik, göç ve sosyal sorunlar ele alındı 0

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Sosyoloji Sempozyumu, bu yıl çevrim içi olarak gerçekleştirildi. '21. Yüzyılda Kent: Kimlik, Göç ve Sosyal Sorunlar' ana temasıyla düzenlenen sempozyumda, yaklaşık 50 bildiri sunuldu ve 10 farklı kategori altında 12 oturum gerçekleştirildi.

  • Kütahya'da sosyoloji sempozyumu: Kimlik, göç ve sosyal sorunlar ele alındı 1

    DPÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Talip Karakaya, sempozyumun sosyoloji alanında çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve lisansüstü öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladığını belirtti. Karakaya, etkinliğin herhangi bir konu sınırlaması olmadan gerçekleştirildiğini ve artık bir gelenek haline geldiğini vurguladı.

  • Kütahya'da sosyoloji sempozyumu: Kimlik, göç ve sosyal sorunlar ele alındı 2

    DPÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Çav, sempozyumun bilimsel içeriği hakkında bilgi verdi. Çav, 'Göç çalışmalarının öne çıkması tesadüf değil; ülkemizin ve bölgemizin yaşadığı süreçlerle doğrudan bağlantılı' dedi. Dijital dünya oturumunda ise yapay zekânın insan yaşamı üzerindeki etkileri ve 'dijital yas tutma süreci' gibi ilginç konuların ele alındığı bildiriler dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.