Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var

  • Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var 0

    Hizmet-İŞ Sendikası Kayseri Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu, Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurula katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, vergi sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

  • Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var 1

    Başkan Arslan, yaptığı konuşmada verginin adil olması gerektiğini belirterek, 'Bizim vergi sistemimizde ne yazık ki ciddi bir sorun var' dedi. Arslan, Kayseri’de gerçekleştirdikleri mitinglerin amacının emeklilik ve vergi sistemindeki sorunları kamuoyuna duyurmak olduğunu ifade etti. 'Vergi bir vatandaşlık borcudur. Vergimizi verirsek devlet oluruz, vergi varsa bir devlet vardır. Ancak çok kazananın az, az kazananın çok vergi verdiği bir sisteme itiraz ediyoruz. Verginin adil olması gerekiyor,' diye ekledi.

  • Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var 2

    Asgari ücretlilerin vergi dilimindeki değişikliklere de dikkat çeken Arslan, 2002 yılında bir asgari ücretlinin 17 ay çalışarak yüzde 20 dilime girdiğini hatırlattı. Bugün ise 5 ay sonra aynı dilime girdiğini vurgulayarak, 'Bu durum çalışanların alım gücünü ciddi şekilde etkiliyor. Verginin tüm yükünü çalışanlara yüklemek adil değil,' ifadelerini kullandı. Ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının değişmesi gerektiğini belirtti ve hükümete bu konuda bir kez daha çağrı yaptı.

  • Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var 3

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, sendikalara verdikleri önemin altını çizerek, 'Sendikamızın kıymetli başkanına diyorum ki; eğitim ve felsefemizi asla göz ardı etmeyelim,' şeklinde konuştu. Genel kurulda mevcut Başkan Yavuz Navruz’un tek liste ile girdiği oylama işlemleri başladı.

  • Mahmut Arslan: Vergi sistemimizde ciddi sorunlar var 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.