Malatya'da 'Çocuk Köyü' müjdesi: Başkan Er, İnönü Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu
-
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte İnönü Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi. Sınıfları gezen Başkan Er, belediyenin eğitim ve sosyal alandaki faaliyetlerini anlattı ve 100. Yıl Parkı yanında 6 dönümlük alanda her türlü oyun grubunun bulunacağı bir 'Çocuk Köyü' yapacaklarının müjdesini verdi.
-
Başkan Er, ziyarette belediyenin dijital dershane hizmeti, ücretsiz kitap dağıtımı, deneme sınavları, internet desteği ve kütüphane inşaatları gibi projelerinden bahsetti. Ayrıca Başharık'ta bir spor tesisi ve Bilim Merkezi Projesi'nin bitmek üzere olduğunu, finansmanının hazırlandığını belirtti. Öğretmenlerle yaptığı görüşmede, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'nın Hatay'dan sonra en çok etkilenen ikinci il olduğunu ve 121 bin konut inşası ile 35 milyar liralık altyapı yatırımı yapıldığını vurguladı.
-
Başkan Er, şehrin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimi için sanayi alanları oluşturma, turizm çalıştayı düzenleme ve 815 kişi kapasiteli bölgenin en büyük kütüphanesini inşa etme gibi planları paylaştı. Genç mekanlar ve kitap kafeler yapılacağını, toplamda 4 milyar liralık gençlik ve spor yatırımı gerçekleştirileceğini açıkladı. Malatya'yı Malatyalılarla birlikte yöneteceklerini ve vatandaş görüşlerine önem verdiklerini ifade etti.








