Malatyada deprem gerçeği: Az hasarlı bina için pankart isyanı!
-
Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde, 6 Şubat 2023te meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü belirtilen bir apartmanın durumu, balkonuna asılan pankartla dikkat çekti. İddialara göre, yapılan itirazlarla binanın hasar durumu az hasarlı olarak güncellendi ve bu durum, mahalle sakinlerinin tepkisini topladı.
-
Koyunoğlu Mahallesi Hacı Evliya Sokakta bulunan 4 katlı apartmanda yaşayan 50 yaşındaki Saadet Yener, yaşadıkları binanın depremlerde ağır hasar aldığını ancak itirazlar sonucu hasar durumunun az hasarlı seviyesine çekildiğini dile getirdi. Yener, bu duruma karşı bir tepki olarak kendi evinin balkonuna, "Bu bina ağır hasarlı, iki evi olanlar kiraya verip gitti, biz mecbur oturuyoruz" yazılı bir pankart astı.
-
Yener, binanın birinci katındaki daireler haricinde diğer katlarda da ailelerin yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Özel bir firmaya yaptırdıkları performans analizi raporunun sonuçlarının kendilerini şaşırttığını ve raporun oldukça olumsuz çıktığını ifade eden Yener, "Rapora rağmen hala bu binada yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Durumun ciddiyetine dikkat çekmek ve kamuoyunun bilgisine sunmak için bu pankartı astım" dedi.
-








