Manisa'da Atatürk için duygu dolu anma törenleri
-
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87. yılı dolayısıyla Manisa’nın Salihli, Kula ve Sarıgöl ilçelerinde düzenlenen anma programları ile anıldı.
-
Salihli’de gerçekleştirilen anma programı, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene, Kaymakam Ali Güldoğan, Garnizon Komutanı Yarbay Nuri Duman ve Belediye Başkanı Mazlum Nurlu gibi önemli isimler katıldı. Çelenk sunumunun ardından, Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda hazırlanan program ile anma etkinliklerine devam edildi.
-
Kula ilçesinde ise tören, Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05’de hayat durdu ve tüm vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Program, Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti; öğrencilerin şiirleri ve oratoryo gösterileri büyük beğeni topladı.
-
Sarıgöl’deki anma töreni ise Hükümet Konağı önünde yapıldı. Saat 09.05’de siren sesi ile birlikte saygı duruşu gerçekleştirildi ve bayraklar yarıya indirildi. Törene, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak ve Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz gibi isimler katıldı. Çarşı esnafı da saygı duruşuna katılarak, bu anlamlı günde Atatürk’ü andı.
-
-








