Manisa İtfaiyesi uluslararası akreditasyon sınavını başarıyla geçti
-
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afetlere müdahale kapasitesini uluslararası standartlara taşımak amacıyla AFAD koordinasyonunda yapılan arama-kurtarma akreditasyon sınavına 60 kişilik uzman ekibiyle katıldı.
-
Gerçeği aratmayan bir deprem senaryosunda başarılı bir performans sergileyen Manisa İtfaiyesi, akreditasyon sürecinin önemli bir aşamasını geride bıraktı. Sındırgı merkezli büyük bir deprem senaryosunun uygulandığı sınavda, Manisa İtfaiyesi hızla organize olarak 12 araç ve 60 personelden oluşan ekibiyle tatbikat alanına intikal etti. Bu süreçte bölgede 10’dan fazla lojistik ve operasyon çadırı kurarak bir kriz merkezi oluşturdu.
-
Tatbikatta ekiplerin bir kısmı tamamen yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşlara ulaşmak için zamana karşı yarışırken, diğer ekipler merdivenli araçlarla yüksek katlardan medikal tahliye operasyonu gerçekleştirdi. AFAD Başkanlığı gözetiminde yürütülen bu sınavda, personelin teknik yeterliliği, saha hakimiyeti ve kriz anındaki koordinasyon becerileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa’nın arama-kurtarma alanında tarihi bir süreçten geçtiğini vurguladı. İnal,
-
-
-
-
-
-








