Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu

  • Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu 0

    Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan MovaPark Alışveriş Merkezi’nde yaşanan talihsiz bir olay, bir ailenin hayatını altüst etti. Yaklaşık iki hafta önce meydana gelen kazada, 3 yaşındaki T.B., alışveriş merkezi içinde yürüyen merdivene parmağını sıkıştırarak kaybetti. Ailenin avukatı Sibel Çelik, olayın ardından yaşanan ihmaller zincirinin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

  • Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu 1

    Çelik, müvekkillerinin çocuğunun merdivene yöneldiği esnada yaşanan kazanın ardından, aile üyelerinin yürüyen merdiveni durdurmak için kendi çabalarıyla harekete geçtiğini ifade etti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kendilerinin aradığını, ancak ilk müdahalenin gelmesi için beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. AVM’deki sağlık personelinin yaraya tampon uyguladığını, ancak 'uzuv kaybı yok' denilerek ailenin yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.

  • Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu 2

    Olayın ardından AVM'ye geri döndüklerinde, hiçbir tedbir alınmadığını ve güvenlik şeridi çekilmediğini söyleyen Çelik, teknik personelin de eksik olduğunu vurguladı. Aile, kaybolan parmağı bulmak için kendi imkanlarıyla arama yaparken, saatler süren bir mücadele sonunda uzvu buldu. Ancak yapılan tıbbi değerlendirmelerde, çocuğun parmağının kurtarılma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Çelik, AVM yönetiminin yaşanan süreçte yetersiz kaldığını ve olayın münferit bir kaza değil, zincirleme bir ihmal sonucu meydana geldiğini dile getirdi. MovaPark AVM, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, güvenlik önlemlerinin alındığını ve olayın oluşumunda herhangi bir ihmalin bulunmadığını savundu.

  • Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu 3

  • Mardin'de yürüyen merdiven kazası: 3 yaşındaki çocuğun parmağı koptu 4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.