Marmaris'te hayat boyu öğrenme haftası sergisi açıldı
-
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Marmaris Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi, Marmaris Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen bir törenle kapılarını açtı.
-
Açılışta Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel, eğitim yöneticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca açılan 277 kurs ile toplam 7 bin 133 vatandaşın eğitim aldığı açıklandı. Bu kurslarda ortaya çıkan eserler, sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yaklaşık 30 farklı kursun yer aldığı sergide resim, giyim, epoksi sanatı, örgü, hasır örgü, takı tasarımı, işaret dili ve çeşitli el sanatları alanlarında yapılan çalışmalar dikkat çekti.
-
Kursiyerlerin bir yıl boyunca emek vererek ürettikleri eserler, profesyonel atölyelerde üretilen ürünlerle yarışır nitelikteydi. Ziyaretçiler, el emeği giysiler, takılar, örgü çalışmaları, tablolar ve dekoratif ürünlere büyük ilgi gösterdi. Açılış esnasında halk oyunları kurslarına katılan kursiyerler yöresel oyunlarını sergilerken, işaret dili kursiyerleri de öğrendiklerini uygulamalı olarak gösterdi. Marmaris Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgay Kaçar, kursların ücretsiz olduğunu vurgulayarak, halk eğitimi faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Kaçar, “Hiçbir şey için geç değil” diyerek, vatandaşları kurslara katılmaya davet etti.
-
-
-








