Mavi Bayrak için Kemer'de titiz denetimler sürüyor: Plajlar gözden geçiriliyor
-
Kemer, 2026 yaz sezonuna hazırlanırken, ilçedeki plajlarda Mavi Bayrak denetimleri tüm hızıyla devam ediyor. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, bu önemli sürecin Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) standartları doğrultusunda yürütüldüğünü ve Kemer genelinde 50 tesis ile belediyeye ait Mustafa Ertuğrul Aker Parkı Plajı'nın titizlikle incelendiğini açıkladı.
-
Başkan Yardımcısı Top'un belirttiğine göre, denetimler kapsamında plajların ve tesislerin uluslararası Mavi Bayrak kriterlerine uygunluğu yerinde değerlendiriliyor. Bu süreçte yüzme suyu kalitesinin düzenli analizlerinden çevre yönetimi uygulamalarına, atık ayrıştırma sistemlerinden kıyı ekosisteminin korunmasına kadar birçok detay hassasiyetle gözden geçiriliyor. Amaç, hem çevresel sürdürülebilirliği sağlamak hem de tatilcilere uluslararası standartlarda temiz ve güvenli plajlar sunmak.
-
Denetimler sadece çevresel faktörlerle sınırlı kalmıyor. Can kurtaran hizmetleri, ilk yardım imkanları ve engelli bireylerin sahillere erişimini kolaylaştıran düzenlemeler de titizlikle kontrol ediliyor. Semih Top, 'Herkes için erişilebilir, güvenli ve çevreye duyarlı plajlar oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor' diyerek bu konudaki kararlılıklarını vurguladı. Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta da, denetimlerin sezon boyunca devam edeceğini ve Kemer'in doğal güzelliklerini koruyarak uluslararası kaliteyi sürdürmeyi hedeflediklerini ekledi.








