Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 0

    Şahinbey ilçesindeki tarihi Mecidiye Han'da bulunan atölyesinde eserlerini yaratan Bali, aynı zamanda öğrenciler yetiştiriyor. Halk Eğitim Merkezleri, üniversiteler ve belediyelerin kurslarında hat sanatı dersi veren Bali, yurt içi ve yurt dışında büyük beğeni toplayan 100'den fazla esere imza attı.

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 1

    Gaziantep'te tek icazetli hat sanatı ustası olan Bali, hat sanatının Kur'an-ı Kerim'i güzel yazma sanatı olarak başladığını ve Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) tarafından tavsiye edildiğini vurguluyor. Osmanlı döneminde zirveye ulaşan bu sanatı gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ettiğini ve üniversiteler ile imam hatip okullarında da dersler verdiğini belirtiyor. Bali, hat sanatının çeşitli yazı türlerini ve tarihsel gelişimini de detaylı bir şekilde anlatıyor.

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 2

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 3

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 4

  • Mehmet Bali: 40 yıldır hat sanatına gönül vermiş bir usta 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.