Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 0

    Melikgazi Belediyesi’nin vizyon projesi olan Akıl Küpü Kütüphanesi, Gesi Fatih Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 1

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Akıl Küpü Kütüphanelerinin sayısının her geçen gün arttığını ve şu anda 66 bin üyeyi aştığını vurguladı. Palancıoğlu, kütüphanelerin mahallelerin içine taşınmasıyla gençlerin şehir merkezine gitme ihtiyacının ortadan kalktığını ve eğitim olanaklarına daha kolay erişebildiğini belirtti. Başkan, kütüphanelerde ders çalışarak üniversite sınavlarını kazanan birçok öğrenci olduğunu da dile getirdi.

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 2

    Türkiye’de en fazla okul yapan belediye olduklarını söyleyen Palancıoğlu, önümüzdeki günlerde Esentepe, Kocatepe - Tınaztepe Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde yeni okulların temel atma törenlerinin yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Esentepe, Kıranardı ve Osmanlı Mahallelerinde 3 yeni kütüphanenin daha açılacağını müjdeledi. Başkan, Çarşamba günü Küçükali Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 300 dairenin tesliminin yapılacağını ve yedi bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 3

    AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, kütüphanelerin gençler için sosyalleşme ve ders çalışma alanları olduğunu belirterek, Melikgazi Belediye Başkanı’nı tebrik etti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Akıl Küpü Kütüphanesi projesinin örnek bir proje olduğunu vurgulayarak, gençlerin geleceğe hazırlanması için bu tür ortamların önemini dile getirdi. Vali Çiçek, kütüphanelerin sadece Gesi için değil, tüm millet için kıymetli olduğunu ifade etti.

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 4

  • Melikgazi’de yeni Akıl Küpü Kütüphanesi açıldı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.