Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler'

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 0

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 9 dönümlük arazisine 600 mandalina fidanı diken çiftçi Doğan Atılgan, fidanlarına zarar veren yavru tavşanları elleriyle yakaladı. Tavşanlara zarar vermeden onları serbest bırakan Atılgan, merhametli davranışıyla takdir topladı. Geçtiğimiz yıl 70 fidana zarar veren tavşanların bu yıl daha fazla hasara yol açtığını belirten çiftçi, yaşadığı sorunu kamerasıyla kayıt altına aldı.

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 1

    Tavşanların dişlerini yürütmek için fidanları kemirdiğini ve bu durumun ilerleyen yıllarda hastalıklara neden olduğunu ifade eden Atılgan, zararının yaklaşık 100 bin TL olduğunu açıkladı. Her bir fidanın maliyetinin 5 bin TL civarında olduğunu söyleyen çiftçi, tavşanların özellikle güneş alan bölgelerde üç ayda bir doğurduğunu ve bu yüzden her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını dile getirdi.

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 2

    Yavru tavşanları kulaklarından tutup zarar vermeden geri bıraktığını belirten Atılgan, 'Çiftçi merhametli insandır. Hayvanlara da bitkilere de şefkatimiz yüksektir. Sevgi amaçlıydı, kesinlikle zarar verme niyetim olmadı' dedi. Tavşanların bahçesindeki varlığını kabullenen çiftçi, 'Canları sağ olsun, yesinler' diyerek doğaya olan saygısını gösterdi.

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 3

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 4

  • Merhametli çiftçi Doğan, fidanlarını kemiren yavru tavşanları elleriyle yakaladı: 'Canları sağ olsun, yesinler' 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.