Mersin'de caretta carettaların yuvalama dönemi yoğun geçiyor

  • Mersin'de caretta carettaların yuvalama dönemi yoğun geçiyor 0

    Nesli tehlike altında olan caretta caretta ve chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından biri olan Mersin’de yuvalama dönemi devam ediyor.

  • Mersin'de caretta carettaların yuvalama dönemi yoğun geçiyor 1

    Uzmanlar, bu yıl yumurta bırakmanın mevsim koşulları nedeniyle geç başladığını belirtse de yuva sayılarının oldukça iyi seviyede olduğunu ifade ediyor. Mersin, dünya genelinde bu türlerin önemli üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

  • Mersin'de caretta carettaların yuvalama dönemi yoğun geçiyor 2

    MEÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Ergene, deniz kaplumbağası popülasyonunun artış gösterdiğini ve bu durumun sevindirici olduğunu dile getirdi. 30 yıl önceki çalışmaların sonuçlarının şu anda meyvelerini verdiğini vurguladı. Ayrıca, deniz kaplumbağalarının yalnızca dişilerinin karaya çıkıp yumurta bıraktığını belirtti ve bu canlıların kumsal sadakatine dikkat çekti.

  • Mersin'de caretta carettaların yuvalama dönemi yoğun geçiyor 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.